MIVB scoort met campagne rond WK voetbal

Brusselse vervoersmaatschappij sleept twee reclameprijzen in de wacht

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft op donderdag 9 mei twee reclameprijzen in de wacht gesleept. Ze won een Best of Content Award (BOCA) met haar Rode Duivels-actie tijdens het WK voetbal en een Best of Activation Award (BOA) met haar Globe Tourism-campagne.

De MIVB viel donderdag een eerste keer in de prijzen met de acties die ze voerde tijdens het WK voetbal. De vervoersmaatschappij toonde toen de scores in real time in haar stations en aan haar haltes, maar scoorde vooral met de verandering van de namen van haar stations. Die wijzigden naargelang de Rode Duivels verder vorderen tijdens het tornooi. Later konden de reizigers zelf ook nieuwe namen suggereren.

De acties kregen veel weerklank op sociale media en in de pers. Ze inspireerden het Parijse en Londonse openbaar vervoer om ook hun stations van naam te veranderen. De campagne werd volledig door MIVB-medewerkers gemaakt, die zo een BOCA “Gold Award” in de categorie “Best use of PR” in de wacht sleepten. De BOCA’s worden uitgereikt door CUSTO, de Belgische vakvereniging voor content marketing.

Met haar campagne “Globe Tourism” haalde de MIVB donderdag ook nog een bronzen BOA binnen in de categorie « Product Launch/Relaunch/Trial campaigns ». De campagne, bedacht door reclamebureau Mortierbrigade, promootte eerst ogenschijnlijk exotische reisbestemmingen, vooraleer te onthullen dat het allemaal Brusselse bestemmingen waren.

De BOA’s zijn een organisatie van de ACC, de Association of Communication Companies, en belonen de beste activatiecampagnes in de sector.

De BOA's en BOCA's werden tijdens dezelfde gala-avond in Schaarbeek uitgereikt.

 

Contacteer ons
Over La STIB

La STIB
76, rue Royale
1000 Bruxelles